Ce reprezinta sistemele ICR/OCR?

OCR este traducerea electronica a imaginilor scanate sau scrise de mana, tiparite sau printate. Este o tehnologie utilizata la scara larga pentru convertirea cartilor si a unei game variate de documentatii din format fizic in format electronic. OCR face posibila editarea textului astfel rezultat, cautarea unui cuvant sau a unei fraze, stocarea informatiei intr-un mod mai compact, vizualizarea sau printul acesteia.


Sistemul OCR poate recunoaste numeroase tipuri de fonturi in diferite limbi. Mai exista probleme in cazul fonturilor care imita scrisul de mana dar in aceste cazuri intervine tehnologia ICR.


De asemenea exista posibilitatea ca sistemul sa reproduca formatarile textului intr-o modalitate cat se poate de apropiata de originalul scanat, acest fapt incluzand imagini, coloane sau alte componente non-textuale.


ICR (Intelligent Character Recognition) poate recunoaste scrisul de mana - text si cifre. De exemplu, prin aplicatii ce utilizeaza tehnologia ICR se pot converti rapoarte scrise de mana in fisiere PDF sau Word. ICR poate fi folosit in aceasi modalitate ca sistemul OCR.


ICR este o tehnologie OCR mai avansata - mai specific - este un sistem autodidact ce invata diferite stiluri de scris de mana sau fonturi ce imita acest tip de scris pentru imbunatatirea acuratetii si a nivelelor de recunoastere. Acest sistem se comporta ca o retea neurala ce completeaza automat baza de date pentru recunoastere cu noi patternuri pentru scris de mana.


In cazul acestui sistem nivelul de acuratete variaza drastic in functie de diferite considerente dar poate fi atins un procent de 97% corectitudine in cazul completarii a formularelor tipizate.

Descoperiti serviciile noastre

   
Scanare Arhivare electronica Captura de date Dezvoltare Software Document Management si
Workflow
Consultanta IT Servicii georeferentiere